Belföld
Budapest, 2017. október 13.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes (k), Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere (b) és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelõs helyettes államtitkár (j) sajtótájékoztatót tart a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferencia zárónapján Budapesten 2017. október 13-án. A világ számos térségében tapasztalható keresztényüldözésrõl szóló konferenciát az Emberi Erõforrások Minisztériuma szervezte.
MTI Fotó: Kovács Attila

Semjén: keresztényellenes mesterkedés ágyaz meg a migrációnak

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2017. 10. 13. 16:23

Péntekig tartott Budapesten a keresztényüldözésről rendezett konferencia. A zárónapon itt tartott sajtótájékoztatót Semjén Zsolt, KDNP-elnök.

A miniszterelnök-helyettes szerint nyilvánvalóan keresztényüldözés zajlik napjainkban, öt vallási okokból üldözöttből négy keresztény. Semjén azt mondta jelenség mintegy 100 országban üldözik a keresztényeket.

Semjén hangsúlyozta, hogy a keresztények befogadásában nagyon nagyvonalú Magyarország, de nem cél, hogy a keresztény Kelet kiürüljön. De a migrációnak akkor sem örül a kereszténydemokrata pártelnök, ha keresztényekről van szó: mint mondta, nem az a megoldás, hogy a keresztények mind telepedjenek át Európába vagy az Egyesült Államokba, hanem úgy kell segíteni őket, hogy szülőföldjükön, a kereszténység ősi területein megtartsák a keresztény pozíciókat

Csak azok jöjjenek el, akik végképp nem tudnak maradni, mert lehetetlen helyzetben vagy életveszélyben vannak.

– mondta Semjén Zsolt, aki arról nem beszélt, hogy az életveszély elől menekülő szír keresztényeket miért tartja a magyar állam szögesdrótok között a tranzitzónákban.

A Fidesz nélkül nem létező párt elnöke sürgette azt is, hogy Hágában  állítsák bíróság elé a keresztényellenes népirtást elkövető iszlamistákat.

A keresztényüldözés „lightos”, de nem veszélytelen formája az, ami az Európai Unióban zajlik, azaz a keresztény civilizáció tudatos rombolása, feladása. Ilyet is mondott Semjén Zsolt. Szerinte ezzel alapozzák meg, hogy az iszlám úgy tudjon nyomulni Európában, mint „kés a vajban.”

Az európai keresztény identitás megroppant a keresztényellenes mesterkedéseknek köszönhetően

–  helyzetelemzett tovább Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. Ennek egyik látható jeleként azonosította, hogy az európai fórumok nem hajlandóak a nyilvánvaló tények ellenére sem olyan megnyilatkozást tenni, miszerint keresztényüldözés zajlik. Ehelyett emberi jogi, esetleg vallási sérelmekről beszélnek.

Magyarország segítségnyújtásáról szólva kifejtette: a körülmények kikényszerítették, hogy mindennek intézményes formát adjanak, ezért hozták létre az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságot. Miközben az EU-ban azon az állásponton voltak, hogy ezeket a feladatokat elláthatná egy államon kívüli NGO, emberi jogi szervezet is.

Beszámolt arról, hogy falvakat, kórházakat, iskolákat építettek újjá, a 2016. decemberi egyiptomi robbantás sérültjeit Magyarországon kezelték, s segítették az Iszlám Állam által lefejezett kopt keresztények családját is.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.