Belföld

Jelentős változások a hétvégi vonatközlekedésben

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között a hétvégén, október 14-től 15-ig pályakarbantartást végeznek, emiatt módosították az erre közlekedő vonatok menetidejét.

  • A Budapest–Hatvan közötti S80-as személyvonatok összevonva közlekednek a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely útvonalú sebes- és a Budapest–Eger közötti gyorsvonatokkal, amelyek Budapest és Hatvan között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • Az IC 568-as Tulipán InterCity a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarról indul, illetve az IC 650-es számú Holló InterCity a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkezik.
  • A Budapest–Nagykáta–Szolnok közötti S60-as, Z60-as, G60-as elővárosi vonatok összevonva közlekednek, Budapest és Szolnok között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • Az S21-es személyvonatok rövidített útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Dabas, illetve Kőbánya-Kispest és Lajosmizse között közlekednek. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között az S50-es személyvonatokkal és a Z50-es zónázó vonatokkal lehet utazni.
  • A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza közötti gyorsvonatok és a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza/Bukarest/Temesvár útvonalú InterCity vonatok a Keleti pályaudvar helyett a Nyugatiból indulnak és oda is érkeznek. A Nyíregyháza–Debrecen–Budapest–Győr–Bécs útvonalú Hortobágy EuroCity vonat a Keleti pályaudvar érintése nélkül közlekedik.
  • A Budapest–Pozsony–Prága–Berlin–Hamburg útvonalú EuroCity vonatok a Keleti pályaudvar helyett a Nyugatiból indulnak és oda is érkeznek.

Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik