Belföld
Budapest, 2017. május 2.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 2-án.
MTI Fotó: Kovács Attila

Spät: Matolcsy pénzszórása pofátlanság

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 10. 09. 12:24

Az Együtt politikusa szerint a jegybank kis gömböcként zabálja fel a közpénzt.

Lapunk írta meg, hogy a Matolcsy György vezette jegybankban a dolgozók létszáma pár év alatt csaknem két és félszeresére nőtt. A Monetáris Tanács tagjainak díjazása pedig hétszer annyiba kerül, mint öt éve. Matolcsy érkezése előtt 580-an dolgoztak a nemzeti banknál, mára több mint 1400-an kapnak fizetést a jegybanktól, aminek csak egy részét magyarázza a PSZÁF beolvasztása.

Spät Judit, a párt elnökségi tagja szerint elfogadhatatlan, hogy a Monetáris Tanács tagjainak juttatásai rakétasebességgel emelkednek: havi 64 millióról 2016-ra 315 millió forintra nőttek a testület tagjainak személyi jellegű juttatásai, idén fél év alatt 213 milliót fizetettek ki erre a célra.

Jól látszik, hogy Matolcsy György és a Fidesz maffia-kormánya puszta kifizetőhellyé silányította a jegybankot és annak alapítványait. Matolcsy Györgynek és a jegybank többi vezetőjének abba kell végre hagynia a közpénzek lenyúlását és elherdálását.

 

Spät Judit szerint pofátlanság, hogy a jegybanki dolgozók létszáma és a Monetáris Tanács tagjainak fizetése pár év alatt a sokszorosára emelkedhetett.

Mint írta, ebből is látszik, hogy a MNB teljesen átláthatatlanul, ellenőrizhetetlenül működik, Matolcsy György pedig úgy szórja a pénzt, ahogy neki tetszik: legyen szó fizetésről, luxusingatlan megvásárlásáról, 40-50 milliós kedvezményes hitelek osztogatásáról, vagy éppen rendezvényszervezés céljából méregdrága jamaicai luxusutaztatásokról.

Az Együtt politikusa vérlázítónak tartja, hogy a maffiakormány és Matolcsy jegybankja adófizetői pénzből jutalmaz hűséges haverokat. Ismét bebizonyosodott, hogy elnöke a jegybankot és annak alapítványait puszta kifizetőhellyé silányította. Az ellenzéki párt ezért felszólítja az MNB-elnököt, hogy azonnal fejezze be a közpénz jegybankon keresztül történő szórását, mert a jegybank függetlensége nem jogosítja fel a magyar emberek pénzének elherdálására.

(Kiemelt fotó: MTI / Kovács Attila)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

firo: 16.10.2018, Football, Landerspiel, National Team, Season 2018/2019, UEFA Nations League, FRA, France - GER, Germany Bundescoach Joachim LOW, GER, before the game | usage worldwide
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.