Belföld

Egy rendőr meghalt, tizenöt társa megsérült az M5-ösön

Két kamion és egy busz ütközött. Lezárták a sztrádát a hármas karambol miatt.

Összeütközött két kamion és egy busz az M5-ös, Budapest felé vezető oldalán, a 87-es kilométernél, Kecskemét közelében.  A katasztrófavédelem szerint a balesetben

a busz sofőrje és az egyik utas meghalt. Több ember megsérült, őket a mentők ápolják.

Később derült ki, hogy az egyik áldozat egy rendőr.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrségi szolgáltatást végző civil autóbusz sofőrje, illetve egy a buszon utazó hivatásos rendőr halt meg a helyszínen. A rendőrség szerint a buszon utazó rendőrök közül 3 ember súlyosan, 12 könnyebben sérült meg.

A buszból négy beszorult embert a kecskeméti hivatásos tűzoltók szabadítottak ki feszítővágó eszközzel, a katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányítása mellett.

A baleset miatt a sztrádát mindkét irányban lezárták.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet. A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópálya Budapest felé vezető oldalát. A forgalmat a sztrádáról a 91-es kilométernél az 54-es számú főútra terelik.

Frissítés

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: 16 mentőautóval és 4 mentőhelikopterrel vonultak ki a baleset helyszínére.
Két emberen már nem tudtak segíteni, ők a helyszínen meghaltak. Három embert súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak Budapestre, a Honvédkórházba, 13 könnyű sérültet pedig a kecskeméti kórházba vittek.

Baleset és lezárás az M6-oson is

Személyautó és kisbusz ütközött az M6-os autópálya Pécs felé tartó oldalán, Paks és Dunaföldvár között, az érintett szakaszon teljes útlezárás van – közölte honlapján a rendőrség hétfőn.nA Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a baleset a pálya 93. kilométerénél történt. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a forgalmat a 6-os főútra terelik. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik