Belföld

Idén is lesz Fedél Nélkül a megszüntetett Népszabadság újságíróinak cikkeivel

Idén is lesz Fedél Nélkül a megszüntetett Népszabadság újságíróinak cikkeivel

A Népszabadság Egyesület megemlékezést tartott a lap bezárásának első évfordulóján, a Pozsonyi úton.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Az eseményen beszédet mondott Kelen Károly, az egyesület elnöke, valamint Hargitai Miklós, az újság korábbi munkatársa, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Az eseményen első alkalommal adták át a Népszabadság-dijat, amelyet az a személy, közösség vagy szervezet kap, amely az egykori lap kollektívája szerint a legtöbbet tette az adott évben a szólás- és sajtószabadságért. Az elismerést a Szabad Pécs nevű portál kapta, amelynek nevében Babos Attila vette át a díjat. A Szabad Pécs munkatársait a Mészáros Lőrinc birtokába került Dunántúli Naplótól távolították el, ezután folytatták munkájukat, létrehozták a portált, hogy közösségi támogatásból szabadon írhassák az igazat.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Megint lesz népszabis Fedél Nélkül

Eldőlt, az idén is lesz népszabis Fedél Nélkül. A hajléktalanok lapja adott otthont egy évvel ezelőtt néhány népszabadságos újságíró írásának.

Az új népszabis Fedél Nélkül október 19-én kerül az utcára, és olyan szerzők cikkei jelennek meg benne, mint például Uj Péter és Nagy N. Péter, Tamás Ervin és Tóth Ákos. Az extra költséget az egykori Népszabadság kollektívája és a Népszabadság Egyesület állja.

A Nyolc óra negyven videós stábjának riportja:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik