Belföld

Török Gábor: Németh Szilárd a maga műfajában zseniális politikus

Németh Szilárd a maga műfajában zseniális politikus

mondta Török Gábor politológus az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az MSZP-s Molnár Zsolt és a fideszes Németh Szilárd között zajló, bevándorlás témakörét érintő, úgynevezett vitáról azt mondta, érvek nélküli mondatok követték egymást, hangerőalapon zajlott a párbaj. Török szerint ebben a műfajban Németh szinte legyőzhetetlen, ezt a vitát is kiütéssel nyerte meg.

Az ilyen események a Fidesznek kedvezek, hiszen kedvenc témájában ismételgethette egyik politikusa a párt – amúgy valóságtól jórészt mentes – paneljeit.

Török beszélt Simicska Lajosról is. A vállalkozó minapi graffitis akciójáról azt mondta,

ez körülbelül olyan, mintha Mészáros Lőrinc 2020-ban a Pancho Arénára írná föl, hogy nem szeretem Orbán Viktort.

Emlékezetett arra, hogy öt éve még rettegtek a fideszes elitben az oligarchától, akit a kormány egyik legfontosabb irányítójának tartottak, innen jutottunk odáig, hogy Simicska a veszprémi éjszakában készít feliratokat táblákra. Török ennek ellenére úgy véli, Orbán és Simicska párbajának érdemes megvárni a végét. Azt feltételezi ugyanis, hogy a következő hat hónapban lesz a vállalkozónak emlékezetesebb tette, mint a plakátfirkálás. Szerinte ha Simicska “atombombát” akar robbantani, a kampány hajrájában teszi majd, amikor már nincs ideje a Fidesznek az újjáépítéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik