Belföld

Huszonnyolc embert vittek el a békési tömegbaleset helyszínéről – fotókkal

Huszonegy mentőegységet, köztük egy “tömeges baleseti egységet”, valamint két mentőhelikoptert riasztottak a péntek reggeli, Békés megyei buszbaleset helyszínére. A legújabb adatok szerint összesen

huszonnyolc embert szállítottak kórházba, gyermek nem volt köztük. Három sérült állapota a helyszíni vizsgálat alapján súlyos, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek, kórházi vizsgálatuk folyik.

MTI Fotó: Donka Ferenc

A sérülteket Makó, Szeged, Gyula, Orosháza, Békéscsaba, és Hódmezővásárhely kórházaiba szállították – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A mentőhelikopter egy-egy súlyos sérültet szállított el, egyiküket Szegedre, a másikat Gyulára. A harmadik, súlyos állapotban lévő embert pedig mentőautó vitte ugyancsak a békési kórházba.

MTI Fotó: Donka Ferenc

Ahogy arról bezsámoltunk, a baleset péntek reggel történt Tótkomlóst és Kaszapert összekötő úton, a 41-es kilométerszelvényénél,előbbi településtől csaknem másfél kilométerre. A helyszínre több település tűzoltóit riasztották, akik kimentették az utasokat a járműről, illetve egy embert a busz alól. Az eddigi adatok szerint a jármű lesodródott az útról és felborult.

MTI Fotó: Donka Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik