Belföld

Földi kirúgását követelik Tarlóstól

Azonnal. A főpolgármester egyetlen percig se fizessen tovább a fővárosiak adóforintjaiból egy ilyen embert.

Gy. Németh Erzsébet szerint a főpolgármesternek azonnal el kell bocsátania nemzetbiztonsági tanácsadóját, akit a Fidesz vezérkara valójában gyámként ültetett a nyakába. A DK fővárosi képviselője szerint az egykori hírszerző tömegmészárlásra hívott föl, amikor arról beszélt, hogy háborúban állunk a menekültekkel, ezért az őket segítő civilek szabotőrök, hazaárulók, háborús bűnösök, akiket nem kell bíróságra vinni, szabadon likvidálhatóak.

Lendvai Ildikó: „Ideje végrendeletet írnom”
Földi László fenyegetőzésére töredelmes, beismerő vallomást tette a szocialista politikus.

A Demokratikus Koalíció politikusa emlékeztet rá, hogy Magyarországon nincs halálbüntetés.

Embert bírói ítélet alapján sem ölünk, nemhogy anélkül. Háborús bűnöst sem. A valódi háborús bűnösök is a Nürnbergben, illetve később Hágában kiszabott bírói ítélet alapján nyerték el büntetésüket. Nincs szabadon likvidálható ember.

A DK követeli, hogy Tarlós István ezt az embert, aki az élethez, az emberi méltósághoz való legalapvetőbb emberi jogot tiporja lábbal, egyetlen percig se fizesse tovább a fővárosiak adóforintjaiból. Azonnal rúgja ki. Ne a jövő héten, ne holnap, ne este, hanem most, azonnal.

Gy. Németh szerint a főpolgármesternek ezt fölszólítás nélkül is meg kellett volna már tennie, ha az emberség és a tisztesség fölül tudna kerekedni pártkatona reflexein.

Korábban az Átlátszó adatkikéréséből derült ki, hogy Földi havi 700 ezer forintot és évi 200 ezres cafetéria juttatást kap a tanácsaiért a fővárostól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik