Belföld

Szabotálták a fideszesek a bizottsági ülést, hogy inkább a szocikba rúghassanak

Határozatképtelen volt, így elmaradt a költségvetési bizottság csütörtöki ülése, mert a fideszes képviselők egyszerűen nem mentek el rá. Korábban az MSZP kezdeményezte több miniszter meghallgatását is parlamenti bizottságokban, köztük a költségvetésiben, amiatt, hogy tisztázzák a kormánytagok, miért módosítottak úgy törvényt, hogy nagykövetségek szerződhessenek offshore cégekkel.

Ugyanis egy nemrég benyújtott törvény megengedné, hogy Magyarország nagykövetségei offshore hátterű cégekkel is üzleteljenek ezentúl, valamint a hatályos szerződésekre visszamenőlegesen is érvényes lenne az új szabályozás. A Fideszben úgy gondolták, teljesen rendben van, hogy a magyar állam külképviseletein keresztül mostantól akár ismeretlen tulajdonosi hátterű cégekhez is folyhat az adófizetők pénze.

Mindössze egy rövid sajtóközleményre futotta a párttól a bizottsági ülésre elmenetel helyett:

Mesterházy Attila mai kezdeményezése a reménytelen helyzetben lévő szocialista képviselők kétségbeesett kísérlete, hogy eltereljék a figyelmet pártjuk újabb komikus válságáról. A Fidesz képviselőcsoportja ehhez nem kíván asszisztálni, Mesterházy Attila és társai foglalkozzanak inkább pártjuk legújabb miniszterelnök-jelölti castingjával.

Konstruktív hozzáállásból ismét jelesre vizsgázott a kormánypárt.

A Külügyminisztérium korábban így kente el a kérdést:

A sajtóban megjelent ostobaságokkal szemben a külképviseletek nem offshore-oznak, a felvetés is nonszensz, hiszen a külképviseletek céget nem alapíthatnak. A külképviseletek a működésükhöz szükséges alapszolgálatatásokra szerződéseket kötnek vállalkozásokkal , a szerződött partnerek tulajdonosi struktúrájának vizsgálatára a külképviseleteknek értelemszerűen nincs lehetőségük.

Hogyan is lenne lehetőségük, amikor komplett cégadatbázisok érhetők el pár kattintással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik