Belföld

Simicska megmagyarázta, miért festett „Orbán egy geci” feliratokat

Már két évvel ezelőtt megmondtam a véleményemet, most a plakátokon csak megerősítettem. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Simicska Lajos a 24.hu megkeresésére ezzel magyarázta, miért festett saját kezűleg Orbán Viktor miniszterelnököt becsmérelő feliratokat Veszprém belvárosában több hirdetőoszlopra.

A milliárdos a nyár elején a Jobbikot támogató plakátok miatt konfrontálódott a kormányzattal. Akkor a parlamenti fideszes többség egy gyors törvénymódosítással megtiltotta, hogy a köztéri reklámfelületeken a kampányidőszakon kívül politikai tartalmú üzeneteket jelentessenek meg a pártok és a szervezetek. A hatályba lépett tiltás nyomán az elmúlt napokban a kormányhivatalok munkatársai a rendőrség segítségével számos településen el is távolították többek között azokat a plakátokat is, amelyek Orbán Viktort és Rogán Antalt gengszterezték.

A milliárdos kedd hajnalban több hirdetőoszlopra is felmázolta, hogy

Orbán egy geci.

Fotó: Helyi Válasz/24.hu

A feliratok a 2015. februári „G-nap” elhíresült mondását ismétlik. 2015 elején Simicska médiabirodalmát szétszakította a kormányzati hátterű beavatkozás. A milliárdos akkor ugyanezzel a tőmondattal tette világossá a nyilvánosság számára, hogy régi barátja és közte végleg megromlott az évtizedes kapcsolat.

Kedd délre Veszprémben eltüntették a Simicska Lajos által festett feliratokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik