Belföld

Megoldódott a Sopron utcáin vágtató zebrák rejtélye

Ki nem találná, honnan szöktek meg a soproni zebrák. Talált, egy cirkuszból.

Tegnap óta a fél Kisalföld azt találgathatja, honnan került hat vágtató zebra a soproni bevásárlónegyed közepére. Ugyanis valaki videóra vette, ahogy a szavannákon őshonos állatok végiggaloppoznak a Győri úton, majd eltűntek az Ipar körúton. A rejtélyt a Magyar Nemzeti Cirkusz oldotta meg, ők közölték a Facebook-oldalukon, hogy hozzájuk tartoznak a szakadár zebrák.

Elszabadult zebrákat üldöztek Sopron utcáin
Videón az Afrikába illő jelenetsor.

Azt írták, a helyzet “gyorsan, sérülésmentesen” megoldódott, mennek tovább az előadások, készülnek a következő nagy budapesti előadásra. Ifjabb Richter József cirkuszigazgató maga oldotta meg a helyzetet, így beszélt a történtekről:

A zebrák jól vannak, nem történt baleset. Valószínűleg az egyik gondozó etetés közben figyelmetlen volt, és nem zárta be rendesen a kerítést. Az állatok a kifutójuk mellett legeltek nyugodtan, amikor a járókelők feléjük futottak megijedtek, és elszaladtak.

Richter igazgató amúgy motorral érte utol a megvadult zebrákat, majd megnyugtatta őket. Így hagyták magukat visszaterelni. Az igazgató nekünk is odaszúrt, reméli, hogy a jövő januári Monte Carló-i Cirkuszfesztivál iránt is érdeklődik majd a média.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik