Belföld

Újra I. kerületi lakásbotrányba keveredett Zsidai Roy

Öt év után tűnt fel az I. kerületi fideszes önkormányzatnak, hogy Zsidai Roy raktárként használ egy tőlük bérelt lakást a Várban. A szerződés szerint ezt nem tehette volna meg, de valamiért az évenkénti kötelező ellenőrzésen mégsem bukott le. Az már csak hab a tortán, hogy az 56 négyzetméteres lakásért havonta mindössze 40135 plusz áfát fizetett a vállalkozó.

Az ügyet megíró hvg.hu az eset kapcsán felidézi, hogy Zsidai több helyiséget is elég olcsón bérel az I. kerületi önkormányzattól, mégis csak azért vették elő a legutóbbi önkormányzati testületi ülésen, mert egyik étterme raktáraként használta az egyik bérleményt. Az éttermes azzal védekezett, hogy igazándiból azért volt tele kólás rekeszekkel és más éttermi cuccokkal a lakás, mert az étterem dolgozói laktak ott, csak ők éppen kiköltöztek, mert elromlott a kémény.

Zsidai még egy pontban megszegte a szerződést, ugyanis az kikötötte, hogy fel kell újítania a lakást a szerződéskötés utáni évben, de ezt az ötéves bérleti idő alatt sem sikerült teljesíteni.

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd önkormányzati képviselője több kemény kérdést is feltett a Nagy Gábor Tamás vezette testületnek, de érdemi válaszokat nem nagyon kapott a beszámoló szerint. Így arra sem, hogy miért nem ellenőrizték rendesen eddig a lakást, valamint miért nem raktárként adták ki, hiszen a képviselőnő szerint így havonta akár 300 ezer forintot is elkérhettek volna érte.

Zsidai Roy ragaszkodik ahhoz, hogy csak azért pakoltak ide éttermi dolgokat, mert egy másik éttermében beázás volt. Szerinte az önkormányzat hibázott azzal, hogy nem ellenőrizte az ingatlanokat, csak most, az esetleges szerződéshosszabbítás előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik