Belföld

Nem tudni, ki fizeti a számlát a Széll Kálmán tér világításáért

Lassan egy éve tart a Széll Kálmán tér felújítása utáni huzavona, a beruházást végző Wis Holding ugyanis több alvállalkozó munkáját nem fizette ki, írja az Azonnali. A lámpák közben világítanak a téren, csak azt nem lehet tudni, ki fizeti a villanyszámlát, a budapesti közvilágítást üzemeltető BDK ugyanis át se vette a munkát, így nem ismerte el a szerződésszerű teljesítést. Szerintük nem felel meg a szerződés szerinti elvárásoknak, ettől függetlenül egy éve használják.

A lap azt írja, az alvállalkozó már azon is elgondolkozott, hogy elviszi a térről a lámpáit, de a fővállalkozó megfenyegette, hogy feljelenti őket közérdekű üzem megzavarása miatt.

Amíg egyébként a félig önkormányzati tulajdonú BDK nem veszi át a munkát, addig a lámpák az alvállalkozó tulajdonában maradnak: így egyrészt elméletileg akár el is vihetné őket, másrészt viszont neki kellene állnia a felmerülő költségeket is.

A kivitelezőnek a beruházást végző Wis Holding egyébként nem fizette ki a munkáért járó teljes összeget, továbbra is 11 millióval tartoznak a cégnek.

A kifizetésre pedig sok esély már nincs is, miután a Wis csődeljárás alá került.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik