Belföld

Lemond az őcsényi polgármester, mert balhé lett az üdülő menekültekből

A falusiak aláírásokat is gyűjtenek, hogy ne mehessenek a településre az országban törvényesen tartózkodó emberek.

Lemond az őcsényi polgármester azután, hogy balhé lett a faluba pihenni érkező menekültcsaládok miatt – derül ki a Magyar Nemzet riportjából.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna megyei településen megfenyegették annak a panziónak a tulajdonosát, ahol a Migration Aid közreműködésével üdült volna egy-két család. A falugyűlésen elszabadultak az indulatok, voltak, akik attól féltek, hogy a szemben lévő iskolában veszélyben vannak a lányaik, más attól, hogy „először jönnek tízen, aztán majd százan”. A polgármester a polgári engedetlenséget javasolta a jelenlévőknek: vegyék körbe a házat és akadályozzák meg a bejutást. Kedd reggelre egyébként a panziótulajdonos autójának kerekeit is kiszúrták.

A Magyar Nemzet elment a faluba, ahol már hiába keresték Fülöp János polgármestert. Telefonon azt mondta: 11 évig nyugalom és béke volt, „elegem van, a falu lakóit nem lehet egymásnak ugrasztani”.

Holnaptól hivatalos, de lemondok

– jelentette ki, többet ennél nem akart nyilatkozni.

A faluban aláírásgyűjtés is kezdődött, aminek lényege, hogy se most, se soha nem akarnak „migránst” látni a településen. A kocsmában pedig azt mondták, a panziótulajdonos örüljön, hogy ennyivel megúszta, a „migránsok” pedig menjenek haza és építsék a saját hazájukat.

A Migration Aid egyébként a magyar állam oltalma alatt álló embereket üdültetne, tehát hivatalosan is elismerik, hogy a terror és az erőszak elől menekültek. Korábban Manninger Jenő keszthelyi fideszes képviselő is részt vett az Esztergályhorvátiba üdülni érkező menekültek ellen folyó uszításban, akkor már a szervezet leszögezte:

mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, alaptörvény adta joga a szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztása.

Vagyis ahogy nekem vagy önnek, úgy az elismert menekülteknek sem kell engedélyt kérniük egy településtől sem, hogy ott megszállhassanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik