Belföld

Vas megyében annyi eső esett, hogy elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el

Vas megyében megközelítőleg 40 milliméter eső esett az elmúlt 48 órában, ami miatt a Rába vízszintje jelentősen megemelkedett – írja a Katasztrófavédelem. Ezért Szentgotthárdnál és Körmendnél elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Körmenden a belvíz okozott gondot az egyik utcában, ahol a rengeteg eső telítette a szennyvíz- és csapadékelvezető hálózatot is. Magyarszombatfán megteltek a vízelvezető árkok, ami miatt négy lakóház közvetlen, hat lakóház közvetett veszélynek volt kitéve. Ezek védelmére ötszáz homokzsákot és három köbméter homokot is felhasználtak.

Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Honfi Tamás tűzoltó alezredes és Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Herczeg Zoltán tűzoltó főhadnagy

Veleméren az átereszek dugultak el, itt is megteltek a vízelvezető árkok.

Alsószölnökön a helyi patak kilépett a medréből, ez öt lakóházat veszélyeztetett közvetlenül. Itt mintegy ezer homokzsákkal kezdték meg az árvíz elleni védekezést.

Az elmúlt 48 órában Vas megyében mintegy 40 milliméter csapadék hullott, amelynek következtében a Rába folyó vízszintje jelentősen megemelkedett. Szentgotthárdnál és Körmendnél I. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Kiemelt kép: Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Honfi Tamás tűzoltó alezredes és Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Herczeg Zoltán tűzoltó főhadnagy

Ajánlott videó

Olvasói sztorik