Belföld

A ferencvárosi Kiserdő miatt leállítják a Galvani híd tervezését

tarlos_istvan-(i)(960x640)(1).jpg (tarlós, főpolgármester, )
tarlos_istvan-(i)(960x640)(1).jpg (tarlós, főpolgármester, )

Tarlós István főpolgármester szerdán bejelentette, felszólította a Galvani hidat és hozzá kapcsolódó útrendszert építtető céget, hogy állítsa le a beruházás előkészítését.

A városházi sajtótájékoztatón elhangzott indoklás szerint a tervezett Illatos úti levezetés hátrányosan befolyásolja a fővárosi településszerkezetet és a fejlesztési lehetőségeket.

Tarlós elmondása szerint a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. nem vette figyelembe a főváros településszerkezeti tervét, ami szerint az úgynevezett Kis Galvani híd – ami a Csepel-szigetet és Pestet köti majd össze a Soroksári-Duna-ág felett –, a Kén utca felé folytatódik, és a Ferencvárosi pályaudvar sínei felett az Ecseri útba csatlakozik. Ezt figyelmen kívül hagyták a tervezési pályázat kiírásakor, és az Illatos út felé tervezték a kapcsolódó úthálózatot.

A kiemelt kormányzati beruházás miatt ki kellett volna vágni ferencvárosi Kiserdő jelentős részét, de erről elfelejtettek sem egyeztetni az érintett kerületek vezetőivel.

A múlt héten Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere közölte, hogy nem támogatják a beruházást, sőt felkérik Fürjes Balázs kormánybiztost, hogy gondolja újra a terveket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik