Belföld

Gyurcsány a börtönig kísérte Császyt

A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, egy ártatlan ember vonul börtönbe.

A közösségi oldalára feltöltött videó szerint a tököli börtön kapujáig kísérte Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori értékesítési igazgatóját, akit letöltendő börtönre ítéltek a Sukoró-ügyben. A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, ártatlan ember vonul börtönbe, Császy Zsolt és a már börtönben ülő Tátrai Miklós bűne csak annyi volt, hogy nem tanúskodott hamisan ellene. Azt a számlát fizetik ők, amit neki szántak.

Gyurcsány szerint ártatlanokat zártak börtönbe Sukoró-ügyben
A volt miniszterelnök bosszú helyett tisztességes igazságszolgáltatást ígér.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Császy Zsolt a “bevonulás” előtt arról beszélt, hogy az ügynek nincs vége addig, amíg igazságot nem szolgáltatnak neki és Tátrai Miklósnak. Folyamatban van alkotmányjogi panaszuk, mert a mostani ítélet három alkotmánybírósági döntéssel megy szembe és elmennek Strasbourgig, illetve perújításért is folyamodnak.

Az MNV volt értékesítési igazgatóját 2 és fél év letöltendő büntetésre ítélték. Császy Zsolt szerint politikai döntés született egy koncepciós perben.

Az én történetem az, hogy ezen a kapun most át kell mennem, ez hűen mutatja, hogy hova jutott Magyarország a rendszerváltás óta. Kívánom mindenkinek, aki az állami szférában van, hogy ne kelljen ezt átélnie, hogy a politikusok helyett az állami alkalmazottakon álljanak bosszút.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Császy előzőleg a Hír Tv-ben azt mondta: bárkit el lehet ítélni politikai megrendelésre.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik