Belföld

Szél Bertala… ööö Bernadett: Kósa Lajos legyen Kósa Lilla!

Kósa Lajos ma délután a parlamentben Szél Bertalannak nyelvbotolta Szél Bernadett nevét. De vajon milyen nevet adna Kósának Szél? Villáminterjú a folyosóról.

Bertalan! Berci!

Tessék parancsolni.

Hát a Bercire is hallgat?

Mindenre. Épp most beszéltük az ülésteremben, hogy ezen a héten lehetne mindenki Bertalan az Országgyűlésben, férfiak, nők, mindenki Bertalan, holnap meg mindenki Gábor, aztán megint más, és egyszer majd mindenki Bernadett is.

Fotó: 24.hu / Bielik István

Kósa Bernadett?

Nem illik hozzá.

Keressünk jobbat.

Kósa… Lilla. Kósa Lilla. Doktor Kósa Lilla! Jobb, mint a Szél Berci.

Meglehet, hamarabb lesz Kósából Lilla, önből Berci, mint megvalósulna az ön mai felszólalásának Orbánhoz intézett zárómondata: „Önök kudarcot vallottak, most mi következünk!”

Miért ne valósulhatna meg a váltás?

Bő fél év van a választásig, az LMP pedig a bejutási küszöbön billeg. Innen aligha lehet nyerni.

A közvéleménykutatás olyan, mint az időjárás: nagyon gyorsan képes változni.

„Mi következünk.” Ki az a mi?

Az új generációs politikusok, akik lebontják ezt a mostani fideszes erődítményt, leváltják az Orbán-féle fáradt, az elmúlt három évtized által leharcolt, befordult politikusokat.

Fotó: 24.hu / Bielik István; a képen egy vállfa (b) és Szél Bertalan (j)

Az LMP-sekről beszél?

Rólunk is. A napokban csatlakozott hozzánk Demeter Márta, mások mellett ő is ilyen politikus.

A szociktól érkező Demeter Márta volna az új erő?

Demeter Mártának van egy értékrendje, amit a szocialisták elhagytak, Demeter Márta ezért távozott az MSZP-ből, és az LMP-ben talált otthonra. Fiatal, tehetséges politikus.

Demeter Márta 2010 óta szoci, 2014-ben lett szoci képviselő. Ha az MSZP valaha is elhagyta az értékrendjét, Demeter Márta már ebbe az értékrendjét veszített pártba lépett be.

Demeter Márta most ébredhetett rá arra az igazságra, amit talán Kunhalmi Ágnes fogalmazott meg: egy régi dolgot megújítani sokkal nehezebb, mint egy újat felépíteni.

Az LMP az új, amit fel kell építeni?

Az LMP valami újat épít.

Vonának összenőtt a szemöldöke, de aztán elmúlt, ráadásul megerőszakolnának minket, ami viszont csipesszel sem annullálható

A parlament ma indította őszi ülésszakát, s egyebek mellett a címben jelzett rettenetek is szóba kerültek.

A napi összefoglaló Orbán-beszédestül itt olvasható, a miniszterelnök által szemöldökcsipesz segítségével ismét lebuzizott Vona Gábor villáminterjúja pedig a linken át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik