Belföld

Fekete-Győr Rogán kihívója lehet a választásokon

Vasárnap elkezdték az aláírásgyűjtést a Vágó Gábor korábbi LMP-s parlamenti képviselő által a korrupciós bűncselekmények elévüléséről kezdeményezett népszavazáshoz. Hétfőn délelőtt az is kiderült, hogy a Momentum is beállt a kezdeményezés mögé.

Korrupcióellenes népszavazás: „Gulyás Gergely blöfföl”
A Fidesz ki akarja fogni a szelet a népszavazási aláírásgyűjtés vitorlájából – mondta Vágó Gábor.

A korrupció fontos téma, a Momentum pedig beleáll. Csomópontokon gyűjtünk, vidéki városokban is, sőt, a külföldi magyaroknak is küldünk

– jelentette ki Fekete-Győr András.

A pártelnök az atv.hu kérdésére elmondta, továbbra sem látják értelmét az együttműködésnek bármelyik más párttal, annak ellenére sem, hogy egyik támogatójuk, Bojár Gábor is erre biztatja őket.

Közölte, hogy egyéni választókerületi jelöltjeik már nagyrészt megvannak, most már csak inkább a versenyeztetés zajlik, hogy minden kerületbe a legfőbb jelöltek kapjanak helyet.

Fekete-Győr András azt is elmondta, ő valószínűleg Budapest első választókerületében (Belső-Lipótváros) fog elindulni. A kerületet most Rogán Antal képviseli, a választásokon pedig várhatóan Juhász Péter, az Együtt elnöke is itt próbál majd szerencsét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik