Belföld

Megálltak éjszaka hamburgerezni a mentők betegszállítás közben

Sebestyén Zsóka édesanyja daganatos megbetegedésben szenved, mélyvénás trombózisa miatt a Szent János Kórház belgyógyászati osztályán kezelték. Pénteken a lakóhelye szerint illetékes Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba az AMS Mentőszolgálat bevonásával, de az eredeti tervek szerint nem délután, hanem éjszaka került rá a sor – írja a HVG.

A trombózisveszély miatt kizárólag fekvő helyzetben szállítható asszonyt hordágy helyett tolószékben tolták a mentőautóhoz éjjel 1 óra után, majd felszólították, hogy pattanjon be.

A harminc perc alatt megtehető utat lánya elmondása szerint majd’ két óra alatt sikerült megtenni, mert

megálltak hamburgerezni, aztán még egy dohányboltba is beugrottak cigit venni.

A kórházban két belgyógyászati osztály sem tudta fogadni a 73 éves asszonyt, amire a betegszállítók bepöccentek, és egy harmadik osztály folyosóján káromkodva otthagyták egy tolószékben a nőt.

Sebestyén Zsóka panaszt tett nemcsak az érintett cégnél, hanem az EMMI egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkáránál is.

 

Ha bárki megrendel egy ilyen szolgáltatást, legyen tudatában, hogyan bántak egy beteg, kiszolgáltatott emberrel. Anyukám utólag mesélte, hogy legszívesebben azt mondta volna nekik, hogy ’egyszer maguk is megöregednek és másokra szorulnak majd’. De végül ennyit sem mert szólni, mert attól félt, hogy jobban megrángatják majd

– mesélte a lapnak a nő.

A HVG megkeresésére Agócs Gábor, az AMS Mentőszolgálat ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy Budapesten a pénteki napok extrán túlterheltnek számítanak, ezért előfordulhatnak csúszások.

Elismerte, hogy valóban nem megfelelő testhelyzetben szállították a beteget, ezért a szakmai vétségért írásos figyelmeztetésben részesítik a betegkísérőt.

 

 

Szerinte azzal nem vétettek, hogy megálltak hamburgert és cigarettát venni, ugyanis ez mindössze hat percet vett igénybe, és előzetesen megkérdezték róla a betegeket.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik