Belföld

Csütörtökön lezárják az M3-ast

Csütörtökön forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópályán Gödöllő térségében, 12 és 13 óra között fél órára le is állítják a forgalmat mindkét irányban - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közleményben az áll: egy nagyfeszültségű légkábel bontási munkálatai miatt csütörtökön 12 és 13 óra között az M3-as autópályának először a Nyíregyháza, majd a Budapest felé vezető oldalán, a 28-as, illetve a 741-es kilométerszelvényben lesz forgalomkorlátozás.

Az autópálya forgalmát egy forgalmi sávra szűkítik, továbbá óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be. Emellett előreláthatóan 30 percre a forgalmat is leállítják a pálya mindkét oldalán.

Az érintett útszakaszt Gödöllő és Bag között a 3-as főúton lesz lehetőség elkerülni. A megnövekedett gépjárműforgalom miatt azonban ezen az útvonalon is lassabb haladásra kell számítani – figyelmeztettek.

Felhajtókat zárnak le az M0-s és az M5-ös gyáli csomópontjában

Csütörtöktől egy hónapra lezárnak az M0-s autóút és az M5-ös autópálya gyáli csomópontjában két felhajtót.

A közlemény szerint az autósok az M5-ös autópályáról sem Budapest, sem Szeged felől nem tudnak majd közvetlenül felhajtani az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalára.

A Budapest felől érkezők az M51-es autóút érintésével, az 51-es úti csomópontban tudnak az M0-s autóútra az M3-as felé felhajtani. A Gyál, Alsónémedi felől érkezők az M0-s autóút 5-ös úti csomópontjában tudnak megfordulni az M3-as felé. Szeged felől szintén az 5-ös úti csomópontban tudnak visszakanyarodni az arra közlekedők.

A terelőutakat változtatható jelzésképű táblákon és sárga alapszínű táblákon is jelzik.

A korlátozásokra az érintett pályaszakaszok betonburkolatának cseréje miatt van szükség – írták.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik