Belföld

Jogszerűtlenül kapott 600 ezres állást a paksi Fidesz-elnök

Idén nyáron döntött arról a paksi képviselő-testület, hogy létrehozzák a Protheus Holding Zrt.-t, amelynek igazgatóságába beválasztották Kovács Sándor képviselőt, a helyi Fidesz elnökét is. A Népszava szerint ez a tisztség havi 600 ezer forintos juttatással jár, ugyanakkor összeférhetetlenség miatt képviselőtestületi tag nem lehet önkormányzati cég igazgatósági tagja.

Polgármestert választanak Pakson
És még két másik településen is.

Kovács korábban azt mondta, nem tudott arról, hogy szó lenne összeférhetetlenségről, Szabó Péter alpolgármester pedig azt közölte, hogy megvizsgáltatja az ügyet. Szabó egyébként a vasárnapi időközi választáson a Fidesz polgármesterjelöltjeként indul, így érthető, hogy sem ő, sem Kovács nem akartak az ügyről nyilatkozni a Népszavának.

Az viszont már biztosnak tűnik, hogy valóban szabálytalanságról van szó, ugyanis nem csak Lázár János beszélt erről csütörtöki sajtótájékoztatóján, de maga a Tolna Megyei Kormányhivatal is azt írta a lapnak, hogy törvényességi felhívással éltek a jogszabálysértő kinevezés miatt, amelyet 30 napon belül kell kijavítania a képviselő-testületnek.

(Kép: Wikipedia)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik