Belföld

Hétvégén újra tiszteletét teszi a nyár

Néhol záporral, zivatarral, de leginkább napsütéssel.

Pénteken a déli határvidéken is csökken a felhőzet, és ott is több órára kisüt a nap – áll a Kiderül.hu előrejelzésében. A párásság, ködfoltok még délelőtt feloszlanak. Csapadék sehol sem valószínű. A déli szelet az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 10, 18 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton délelőtt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami a Dunától keletre meg is vastagszik. Emellett gomolyfelhő-képződés is várható. Keleten elszórtan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megerősödik, a Fertő-tó környékén olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, majd a Dunántúlon egyre vastagodó fátyolfelhőzet lesz megfigyelhető. Ott a gomolyfelhő-képződés is erőteljesebb lesz. Délutántól a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik