Belföld

Felszólította a Fidesz a kormányt

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének, és akadályozza meg, hogy a magyar emberek akarata ellenére Magyarországra kényszerbetelepítés történjen – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Puskás eddig nem tűnt fel szóvivőként, de korábban volt már a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára, még korábban pedig adóügyekkel foglalkozott.

A politikus szerint Soros György számos helyen nyilatkozott, írt arról, hogy kívánatos volna, ha az Európai Unióba évente egy millió muszlim bevándorló érkezne. Erről egyébként nem nyilatkozott számos helyen, egy véleménycikkében írta, hogy gazdaságilag ez jó lenne.

Puskás szerint az Európai Bíróság a betelepítési kvóta ügyében hozott szerdai ítéletével ennek a tervnek a megvalósításához nyitott kaput, hiszen abban született döntés, hogy a bevándorlók befogadásáról nem a nemzetállamok dönthetnek, hanem Brüsszel. Egyébként nem erről született döntés, hiszen az Európai Tanács döntött, amely a nemzetek kormányaiból áll.

Hozzátette, hogy ma még csak néhány ezer bevándorló befogadásáról döntöttek, de a “következő napokban, hetekben, években ez pedig százezres vagy milliós nagyságrendű lehet”. Egyébként erről szó sincs, már korábban cáfolták, hogy emelnék a kvótát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik