Belföld

Hazugságvizsgálóval kutakodtak, ismerte el Pintér

A belügyminiszter gyanúsan azt vizsgáltatta csak ki, ki írt névtelen levelet a katasztrófavédelmi vezetők viselt dolgairól, a viselt dolgokat viszont nem.

Névtelen levelet kapott a belügyminiszter korábban egy megyei kataszrófavédelmi igazgatóság ügyeiről, mire Pintér Sándor vizsgálatot indított. A Hvg.hu szerint poligráfot, azaz hazugságvizsgálót is bevetettek, de ennek célja nem világos.

A Lánglovagok.hu által még augusztus végén közölt levélben az állt, a megyei katasztrófavédelemnél “rossz brazil szappanopera” zajlik, összefonódások, vezetői hibák, maszekolás, házastársak megcsalása, haverok és szeretők karrierjének egyengetése szerepel benne.

A cikk szerint ezután három vezető katvédes munkatársnál is poligráfos vizsgálatot végeztek, de leginkább azért, hogy megtalálják a levélírót. Emiatt az MSZP-s Harangozó Tamás kérdést tett fel Pintérnek. Pintér válasza szerint az említett levél alkalmas volt a katasztrófavédelem hivatásos állományú, beazonosítható vezetői becsületének csorbítására és tekintélyük megsértésére. Hozzátette:

Az NVSZ (Nemzeti Védelmi Szolgálat) az elkövető kilétének megállapítása céljából felderítő tevékenységet folytatott. A felderítés során — írásbeli hozzájárulásával — egy személy esetében került sor poligráf alkalmazására.

Az eljárás szerinte jogszerű volt, azután semmilyen büntető- vagy munkajogi intézkedés nem történt. Az nem derült ki, igaz-e mindaz, amit a cikkben és a levélben leírtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik