Belföld

Másfél éve kaptak uszodát a dél-budaiak, mégse használhatják

Tüskecsarnok uszoda (tüskecsarnok uszoda, lágymányosi sportuszoda,)
Tüskecsarnok uszoda (tüskecsarnok uszoda, lágymányosi sportuszoda,)

3,2 milliárd forintból épült meg a budapesti Tüskecsarnok uszodája és másfél éve át is adták, ennek ellenére a dél-budai lakosság még mindig nem használhatja – írja a HVG. Pedig pont a lakosság részéről fenálló igénnyel indokolták a megépítését.

Egy olvasó először 2016. novemberben kereste meg a lapot, mert képtelenek voltak normális időben, vagyis nem hétköznap 11 és 14 óra között bejutni az uszodába, a honlapon nem voltak tájékoztató információk, csak a Facebookon, de ott is eldugva. A versenyzőket azonban beengedték az uszodába.

A helyzet aztán januárra tovább romlott, akkor már a vizes vb-re hivatkozva azt írta az üzemeltető, hogy mivel „jelentős mértékben megnövekedett az uszoda sportolói kihasználtsága”, ezért a sportolók zavartalan felkészülése érdekében más nem használhatja az uszodát. Az ígéret szerint áprilisban megnyílt volna az uszoda a nagyközönség előtt, de ez nem történt meg. A Facebook-oldalon nem válaszolnak a kérdésekre és már a telefont sem veszik fel az uszodában.

A létesítményt fenntartó Magyar Nemzeti Sportközpontok arról tájékoztatta az őket megkereső HVG-t, hogy ők csak üzemeltetők, a nyitvatartásról nem ők döntenek, arról egyeztetni fognak a tulajdonos Emberi Erőforrások Minisztériumával.

(Kép: MNSK.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik