Belföld

Kirúgta a Volán a világ legszemetebb buszsofőrjét

Inkább elütötte volna a nőt, mint hogy felengedje a járműre.

Kirúgta a Volánbusz azt a sofőrt, aki két hete öncélúan megalázott egy utast. Erről a Bors írt.

A 27 éves nő az utolsó 55-ös (Gyálra közlekedő) busszal akart hazajutni augusztus 19-én a Közvágóhíd megállótól. A jármű a menetrendhez képest hét perccel hamarabb ért a megállóba, és elment előtte. Egy taxist kért meg, hogy érje utol, ami sikerült is, de a buszsofőr nem volt hajlandó kinyitni az ajtót a nőnek, és tovább hajtott.

A taxis elvitte a nőt a következő megállóhoz is, de a busz akkor szándékosan a megálló előtt tíz méterrel állt meg, hogy mire az utas odafut, már mehessen tovább. Még egy megállót követték a buszt, akkor a nő beállt a jármű elé, mondván, márpedig nem megy nélküle sehová. Ekkor a buszsofőr rányomta a gázt, ha nem ugrik el, el is ütötte volna. Végül a taxis vitte haza.

A nő panaszlevelet írt a járatot üzemeltető Volánbusz Zrt-nek, amely augusztus 30-i válaszlevelében közölte: a jármű kamerafelvételei igazolták a történteket. Eljárást indítottak a buszvezetővel szemben, aminek következményeként a továbbiakban nem dolgozhat menetrend szerinti járataikon.

Az elmúlt hónapban egy másik Volánbusz-sofőr ellen is eljárás indult, aki egy várandós nővel balhézott, mert pad híján a járdaszegélyre merészelt ülni a megállóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik