Belföld

Egyházi és vadászati rendezvény miatt épülhet új villamosvonal Budapesten

Négymilliárd forintot ad a kormány a fővárosnak, hogy könnyebb legyen megközelíteni a Hungexpót.

Másfélmilliárd forintért fejleszti a kormány a Hungexpo Budapesti Vásárközpontot a 2020-ban megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszus, illetve a 2021-ben sorra kerülő Vadászati Világkiállítás méltó megrendezése érdekében – idézi a Napi.hu a Magyar Közlönyben megjelent határozatot. Ezen felül négymilliárd forintot kap a főváros, hogy a vásárközpont könnyebb megközelítése érdekében fejlessze a közösségi közlekedést.

A Hungexpo busszal most is megközelíthető, de a Napi.hu információi szerint elvezetnék odáig a 3-as és 62-es villamost a Fehér úti megállótól az Albertirsai úton át.

A kormányhatározat szerint egy munkacsoport is létrejön, amely vizsgálja a rendezvényekhez szükséges beruházásokat. Ebben az érintett tárcák képviselői mellett részt vesz az Esztergom-Budapest Főegyházmegye érsekének, valamint a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács elnökének a képviselője is.

Az Eucharisztikus Világkongresszus a római katolikus egyház egyik legjelentősebb, négyévente más-más helyszínen megrendezett egyhetes eseménysorozata. A rendezvény előkészítésére 2019-ig közel 20 milliárd forint költségvetési támogatást ad a kormány, többek közt templomfelújításra és csarnoképítésre.

(Fotó: MTVA bizományosi / Jászai Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik