Belföld

Nagyon készül a TEK a Putyin-látogatásra

Komoly biztonsági előkészületek zajlanak Vlagyimir Putyin orosz elnök augusztus 28-i budapesti látogatásához kapcsolódóan – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, újságírói kérdésre válaszolva.

A miniszter hozzátette: az orosz elnök budapesti látogatásán a neki járó, a biztonsági szolgálata által szükségesnek minősített védelmi szintet biztosítja a Terrorelhárítási Központ. Megjegyezte: az orosz elnök alapvetően a cselgáncs-világbajnokság megnyitója miatt érkezik Magyarországra.

Csak villámlátogatásra jön Putyin Budapestre
A Kreml hivatalosan még nem jelentette be az utat.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a világbajnokság megnyitóján való részvétel mellett Vlagyimir Putyin munkamegbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az orosz küldöttséggel több miniszter is érkezik Budapestre, köztük az orosz egészségügyi miniszter, aki egyúttal a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság társelnöke is, ezért plenáris munkamegbeszélést is tartanak az orosz és a magyar kormány miniszterei részvételével.

A miniszter közölte: a fél, háromnegyed délutánt felölelő programba a miniszterelnökkel folytatandó megbeszélés, a plenáris tárgyalás és a cselgáncs-világbajnokság megnyitónapján történő részvétel tartozik bele. A kommunikációs ügyekről az orosz elnöki hivatal szóvivőjével egyeztetnek – tette hozzá.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik