Belföld

Orvoshiány miatt bezárhat a szülészet

Sürgősen keresnek osztályvezetőt az esztergomi kórházban.

Bezárhatják az esztergomi kórház szülészetét, ha sürgősen nem találnak orvost – értesült az RTL híradója. Az osztályvezető felmondott és egy másik orvos is elmegy.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint a kórház szülészetén összesen kilenc orvos dolgozik, de közülük csak négyen vannak főállásban – két szakorvos, egy szakorvosjelölt és egy rezidens orvos.

A kórházigazgató annyit közölt, hogy a betegellátás folyamatos és zavartalan. Az ÁEEK ugyanezt a tájékoztatást adta, arra pedig nem válaszoltak érdemben, hogy bezárhatják-e az osztályt az orvoshiány miatt. A kórház honlapján lévő álláshirdetésben is szerepel, hogy sürgősen keresnek osztályvezető főorvost a szülészetre.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint az orvoshiány egyre nagyobb probléma országszerte. Nem csak azzal kellene foglalkozni, hogy hányan mennek külföldre, hanem azzal is, hogy hányan maradnak itthon, képesek-e ebben a létszámban biztonsággal ellátni a betegeket – mondta az RTL-nek Dr. Dénes Tamás elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik