Belföld

Gyermeke előtt akasztotta fel megunt kutyáját a nő

A nő beismerte, tudta, hogy bűncselekményt követett el.

Az állatvédők már nem tudtak segíteni a kutyán, elpusztult, megfulladt a zsinórtól, amivel felfelé kötötték ki, szinte felakasztva. Korábban megírtuk, hogy a feltételezett tettest elfogták, de most a  Zsaru magazin további részleteket közölt a kegyetlen állatkínzásról.

A tetemet megvizsgáló állatorvos szerint a kutya nyakán a bálamadzag olyan régen és szorosan volt megkötve, hogy már belenőtt az állat izomzatába. A kutya a sérüléseitől, a kikötési helyzettől, az ellátatlanságtól pusztult el, egyértelműen magára hagyta valaki.

A rendőröket a bálamadzag vezette a 46 éves solti nő házáig, a szomszédok emlékeztek a kikötött kutyára. Az állat miatt volt is vitájuk az asszonnyal, mert sokszor elszökött, megfojtotta a szomszéd tyúkjait.

Gazdája kihallgatásakor azt mondta, a kutya kezelhetetlenné vált, a szomszédok feljelentéssel fenyegetőztek, ezért döntött úgy, eltávolítja Donnát a portáról.

Kisfiával együtt sétáltak ki a kutyával Solt külterületére. Állítása szerint csak az járt a fejében, hogy minél hamarabb megszabaduljon tőle.

Kikötötte, élelmet és vizet nem hagyott ott. Tudta, a kutya nem szabadulhat el, de nem érdekelte, mi lesz az állattal. A nő beismerte, tudta, hogy bűncselekményt követett el. Állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik