Belföld

Tagadják, hogy illegális lerakóban lenne a Népstadion törmeléke

Nem illegális területen tárolják a Puskás Ferenc Stadion bontási anyagait – írja hétfői közleményében a bontást végző Föld-Trans 2001 Kft.

Korábban az Átlátszó írt arról, hogy Budapesten a IX. kerületben a stadion bontásából származó törmelék van, amelyről az önkormányzat sem tud, “legalább fél éven keresztül a Határ úti ingatlanra hordták a törmeléket, amit itt illegálisan válogattak, ledaráltak, majd a nagyobb részét elszállították”. A laphoz eljutott dokumentumok szerint a törmelék egy része még mindig ott van, és a terület melletti részen dolgozó személytől azt tudta meg a portál, hogy a bérlő cég valamikor tavaly év vége felé elköltözhetett onnan. A környezetvédelmi hatóság azonban az ott maradt pár száz köbméternyi hulladék ügyében felszólította a céget, hogy gondoskodjon a lerakott törmelék kezeléséről, de nem szabott ki bírságot, csak figyelmeztette a céget. A cég azonban ezt is megfellebbezte.

Az ipartelepet bérlő cég, jogszabályi kötelezettségének eleget téve, tevékenységéről értesítette a IX. kerületi önkormányzatot, mely a tevékenységet nyilvántartásba vette. Az az állítás sem felel meg a valóságnak, hogy a szóban forgó ingatlan nem szerepel a bontással kapcsolatos dokumentumokban,

áll a közleményben. Hozzátették:

A bérlő az ingatlanon a hulladékstátuszból kivett, átminősített építőanyagot tárol, melyet a jövőben felhasznál. (…) Téves az a megjelent információ is, mely szerint a Határ úti ingatlanon törmeléket daráltak. A későbbi felhasználást elősegítendő osztályozás történt csak, a hivatkozott fotókon és videókon jól látható az építőanyag szelektált elhelyezése.

A környezetvédelmi hatóság határozataival kapcsolatban jelezték, hogy a cég építőanyagot tárol az általa jogszerűen bérelt ingatlanon, a megfelelő engedély birtokában – ezt jelezte a határozatok ellen benyújtott kifogásában.

(Kép: MTI/Ruzsa István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik