Belföld

Falba verte az áldozat fejét a győri lépcsőházi gyilkos

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ügyében, aki rátámadt egy lakóra egy győri lépcsőházban: többször falba verte a fejét. Sz. Józsefet emberölés bűntettével gyanúsították, a nyomozást most fejezték be.

A rendőrségre még idén január 18-án a kora reggeli órákban érkezett a bejelentés, hogy valaki bántalmazott egy 60 éves férfit. Kiderült, a tettes a bűncselekmény napján felkereste volt élettársát, aki az áldozatnál lakott. Miután azonban a 60 éves tulajdonos nem engedte be a lakásba, együtt indultak le a lépcsőházba, ahol szóváltásba keveredtek, majd a bántalmazó az idős férfi fejét többször a falba ütötte. A történtek után elmenekült a helyszínről, a mentőket a szomszédok hívták ki.

Fotó: police.hu

A támadót néhány órán belül elfogták, majd előállították és életveszélyt okozó testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomást tett.

A megvert férfi azonban csaknem egy hónappal később február 12-én elhunyt a kórházban. A megyei rendőr-főkapitányság igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki az ügyben, aki megállapította,

hogy a sértett bántalmazása során elszenvedett sérülései, valamint a bekövetkezett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

A nyomozók ez alapján már emberöléssel gyanúsították Sz. Józsefet.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik