Belföld

Felmondtak a budaörsi reptér üzemeltetőjének

Kénytelen volt felmondani a Magyar Repülő Szövetséggel meglévő szerződését a vagyonkezelő, és visszavenni a budaörsi repülőtér üzemeltetését, közölte az MNV a Hvg.hu-val. 

A folyamatban lévő működtetőváltás kapcsán felelős tulajdonosként – ahogyan eddig, úgy a jövőben is – garantálja a repülőtéri, katasztrófa- és rendvédelmi és egészségügyi funkciók folyamatos fenntartását, a repülőtér szabályos és üzemszerű működését az MNV Zrt., mint a Budaörsi Repülőtér tulajdonosi joggyakorlója

– írták. A lapnak a repülő szövetség azt mondta, az MNV mondta fel a szerződést, az MNV pedig azt, hogy a szövetség kérte, hogy mondják fel.

Az MNV Zrt. haladéktalanul intézkedett a kialakult helyzet biztonságos és minden érintett számára megnyugtató rendezése érdekében, kérve az MRSZ együttműködését a folyamat zökkenőmentes lefolytatásához.

Az MNV el is kezdte kiírni az ideiglenes működtetési szerződést, ami a teljes szerződés eredményhirdetéséig, de legfeljebb 180 napra szól. A vagyonkezelő szerint az ideiglenes működtető kiválasztása „kizárólag szakmai szempontok figyelembe vételével” történik.

Legfőbb szempont, hogy a bérlő ismerje a helyi üzemeltetési sajátosságokat és a birtokbavételt követően képes legyen a folyamatos működés biztosítására.

A Hvg.hu szerint ennek tökéletesen megfelel például a Fly-Coop Kft. is. Ez az a cég, amelynek a helikopterével utazott lagziba Rogán Antal és felesége, de Habony Árpád is repült már velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik