Belföld

Kiengedték a nyíregyházi kórházból a kanyaróval kezelt gyerekeket

Nem kapták meg a védőoltást.

Elhagyhatta a nyíregyházi kórházat az az öt gyermek, akiket szüleik kanyarós megbetegedés tüneteivel vittek be még július végén – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A megyei kórház közleményében hangsúlyozta, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nincs kanyarójárvány, és jelenleg a gyógyintézmény egyetlen tagkórházában sem kezelnek beteget a kanyaró tüneteivel. Közleményük szerint július 29-én négy gyermeket vittek szüleik a Jósa András Oktatókórház gyermekosztályának sürgősségi részlegére, a gyermekek típusos kanyarós megbetegedés tüneteit produkálták. Másnap hasonló tünetekkel vittek be még egy gyermeket.

Hozzátették, a gyermekek és szüleik román-magyar kettős állampolgárok, Korond községből származnak, jelenleg Magyarországon tartózkodnak. A legkisebb beteg kilenc hónapos, a legnagyobb hat éves volt. Védőoltást nem kaptak, mivel Romániában a kanyaró elleni védőoltás nem tartozik a kötelező oltások közé.

A gyermekek ellátása elkülönítetten, a gyermekosztály fertőző részlegén, a szakmai és higiéniai protokollok szigorú betartása mellett történt, a részlegre vonatkozó látogatási tilalom mellett – olvasható a kórház közleményében. Mint írták, a betegek ápolását olyan személyzet végezte, akik megkapták a kanyaró elleni védőoltást.

A kezelésnek köszönhetően a gyermekek már elhagyták a kórházat. Az epidemiológiai szakemberek a betegek családjának magyarországi tartózkodási helyén a szükséges intézkedéseket megtették, a szükséges védőoltásokat a betegeknek és a családtagoknak is beadták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik