Belföld

Az iskolai menzák hét százaléka nem felelt meg a követelményeknek

Megnyugtató eredményekkel zárult a közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák vizsgálata – írta keddi számában a Magyar Idők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalra (Nébih) hivatkozva.

A minősítés egytől ötig terjed, az iskolai osztályozáshoz hasonlóan zajlik.

A megnyugtató a lapnál azt jelenti, hogy a vizsgált főzőkonyhák 7 százaléka jeles minősítést kapott, 30 százalékuk jó, 39 százalékuk közepes, 17 százalékuk pedig elégséges osztályzatot szerzett, 7 százalék nem felelt meg a követelményeknek.

Az ételek minőségével kapcsolatban nem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot a hatóság emberei.

A lap kérdésére a hivatal közölte, hogy szakembereik összesen 3253 főzőkonyhát ellenőriztek és minősítettek. Ezek a létesítmények csaknem 1,3 millió embert látnak el meleg étellel az ország különböző részeiben.

A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, csupán nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik