Belföld
Budapest, 2017. május 20.
A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) részben felújított K. épülete a Mûegyetem rakpart 5. szám alatt.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Jótékonykodnak a megdobált devecseri romák a strasbourghi kártérítésből

24.hu
24.hu

2017. 08. 07. 19:45

Öt éve volt az a cigányellenes megmozdulás Devecseren, amely során a szélsőjobboldali résztvevők fenyegették és dobálták a helyieket. Dömötör Norbert és Király Alfréd is ott volt a sértettek között, akik akkor azt érezték, hogy a rendőrség nem lép fel megfelelően, nem oszlatták fel a tömeget, csak álltak tétlenül.

Miután a magyar bíróság kimondta, hogy “ez esemény megőrizte békés jellegét”, a Helsinki Bizottsághoz fordultak. A szervezet segítségével sikerült összegyűjteni a 150-150 ezer forintos perköltséget.

A két férfi megfogadta, ha Strasbourgban győznek, a kártérítés összegét a Biztos Kezdet Gyerekháznak és a Fláre Beás kulturális egyesületnek ajánlják fel.

A pert végül megnyerték, a magyar államnak fizetnie kellett, Dömötör és Király pedig átnyújtotta a pénzt a két civil szervezetnek.  

(Via HVG)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.