Belföld

Az önkormányzat tagad, Zuglóban nincs bírságolás közterületi kamerák felvételei alapján

24.hu
24.hu

2017. 08. 07. 14:05

A Magyar Idők írta nemrég, hogy még mindig bírságolnak közterületi kamerák alapján Budapesten, egész pontosan Zuglóban.

Ha a panaszos nem él jogorvoslattal az önkormányzati rendészet által kiszabott bírság kapcsán, illetve a bírságot saját elhatározásból befizeti, a szabályszegést ezzel a ráutaló magatartással elismeri, a pénz visszafizetésére nincs mód – olvasható abban a hivatalos válaszlevélben, amelyet a Zuglói Önkormányzati Rendészet adott ki egy panaszosnak, akit 50 ezer forintra büntettek egy szabálytalan megfordulás miatt a vitatott jogszabályi hátterű, önkormányzat által kihelyezett kamera képe alapján, írta a lap.

A zuglói önkormányzat a cikk kapcsán közleményben reagált. Azt írják,

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben Zuglóban nincs bírságolás a közterületi kamerák felvételei alapján.

A Zuglói Önkormányzati Rendészet 2017 márciusának végén felfüggesztett minden ilyen jellegű közigazgatási bírságolást azt követően, hogy a kérdésben új jogértelmezések láttak napvilágot, és Pintér Sándor belügyminiszter eljuttatta az önkormányzatokhoz ezzel kapcsolatos állásfoglalását.

Nyomatékosítják, hogy Zugló önkormányzata tudomásul vette és tiszteletben tartja a miniszteri ajánlást, a fenti időpont óta egyetlen esetben sem szabott ki közigazgatási bírságot kamerafelvételek alapján a Zuglói Önkormányzati Rendészet.

A közleményből az is kideült, hogy a panaszos, akire a Magyar Idők utalt, maga Lovas István, a lap újságírója. Az önkormányzat mostani válaszában azt írja, a panaszos a szabálysértést még 2017 februárjában követte el, annak idején a szabálysértést elismerte, a büntetés ellen nem fellebbezett, a bírságot befizette. Az esetet most megíró Magyar Idők a cikkében nem tért ki arra, hogy

az újságíró a szabályszegést nem mostanában, hanem jóval a belügyminiszter állásfoglalása előtt követte el.

Vagyis a Magyar Idők által megírt eset a belügyminiszter állásfoglalása előtt történt.

A zuglói rendészet egyébként az újságírót is tájékoztatta arról, hogy ott, ahol korábban működött szabályelkövetést ellenőrző kamera, már nem működik ilyen berendezés.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.