Belföld

A menekültek után a kommentelőkkel is felveszi a harcot a hévízi önkormányzat

Figyelem: „bérkommentelők”, „bértollnokok” megpróbálnak provokáló és mocskolódó beírásokkal operálni

hívják fel a figyelmet az adminisztrátorok és Papp Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a hévízi önkormányzat Facebook-oldalán. Nem műtéti beavatkozásról van szó, hanem arról, hogy a városvezetésnek nem tetsző hozzászólások jelentek meg annál a posztnál, amelyben a polgármester kikel az ellen, hogy a térségbe menekülteket költöztessenek be.

Erről persze nincs is szó, csupán arról, hogy Magyarországon jogszerűen tartózkodó, oltalmazotti státuszt kapó menekülteket táboroztatna Zalaváron a Migration Aid nevű szervezet. Egy osztrák adományozó jóvoltából több éves használatba kaptak ugyanis egy nagy telken három, nyaralónak használt faházat. A helyet arra szeretnék használni, hogy a tranzitzónákból kikerült menekült családok számára néhány hétre nyugodt környezetet biztosítsanak.

Ezen akadt ki Manninger Jenő, Keszthely fideszes képviselője, és több környékbeli párttársa, így a hévízi polgármester is, aki arról írt

az elmúlt években élénk külkapcsolatainknak köszönhetően személyesen is volt módunk megtapasztalni, hogy például a skandináv országok, vagy német ország esetében mit tud tenni egy országgal, egy várossal, hogyan rombolja a társadalmát, a gazdaságát, kultúráját, ha migránsokat telepítenek be erőszakosan.

Menekültcsaládok üdültetésén akadt ki a keszthelyi fideszes
Manninger Jenő szerint a Soros-terv része a legális menedékkérők zalavári táboroztatása, amit meg akar akadályozni.

Csakhogy az egyetértő kommentek mellett feltűntek ellenvélemények is. Az adminisztrátorok azonban leleplezték őket:

ezek a kommentelők kivétel nélkül nem hévíziek, de még csak nem is környékbeliek, más hasonló ügyekben is provokáló kommentelő személyek. Ezért ezen kommentelőket letiltjuk oldalunkról.

Fejléckép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik