Belföld

Kirúgták a bulinegyed rendőrkapitányát

Kiss Szabolcs korábban el akart menni a szórakozóhelyek miatt tiltakozó erzsébetvárosiak fórumára, de a BRFK nem engedte.

Váratlanul visszavonták a VII. kerületi rendőrkapitány, Kiss Szabolcs alezredes kinevezését – írja a Magyar Nemzet. A rendőrség honlapján már Csintalan Pál alezredest nevezik meg az erzsébetvárosi kapitányság vezetőjeként.

A lap emlékeztet: két héttel ezelőtt Kiss részvételét nem engedélyezték felettesei egy lakossági fórumon, amely a bulinegyed problémáival foglalkozott volna. A környéken mintegy 400 vendéglátó- és szórakozóhely található, a lakók egy része zajra és növekvő bűnözésre panaszkodik.

Az Élhető Erzsébetváros nevű csoport hívta július 13-án találkozóra a hivatalosságokat, de sem a kerületi polgármester, sem az önkormányzat más illetékesei nem akartak részt venni, csak a rendőrkapitány ment volna el. Úgy tudni, meglepetten tapasztalta, hogy nem kapta meg a BRFK engedélyét, noha korábban is részt vett lakossági fórumokon, és azt is felajánlotta, hogy irodájában fogadná az érdeklődő lakosokat, amikor a képviselő-testület elvetette, hogy a helyiek a közgyűlésben kérdezhessenek tőle.

A Magyar Nemzet szerint Kiss nem számított a leváltására, és ő a vezéráldozat a megoldásra váró, de az önkormányzat által egyelőre jegelt bulinegyed-ügyben. Egyelőre nem válaszolt a BRFK arra, mi volt az oka menesztésének, és miért nem engedték részvételét a lakossági fórumon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!