Belföld

Készülj Pilis, vonatpótlókban gazdag augusztus vár rád

10-es út (Array)
10-es út (Array)

Ismét izmos szerepet kapnak a vonatpótlók a ki tudja már hány tíz milliárdos esztergomi vasútvonalon a nyár utolsó hónapjában. A Mávinform hétfőn közölte: augusztus 5-től szeptember 9-ig kell módosításokra számítani a Rákosrendező és Esztergom között végzett pályakarbantartások miatt.

Augusztus 5-től 7-ig és 26-tól 28-ig, Budapest és Esztergom között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik. 

Arról tájékoztatnak továbbá, hogy augusztus 7-től 20-án hajnalig, 21-től 26-án hajnalig, 28-tól szeptember 9-én hajnalig a késő esti  vonatok helyett közlekednek vonatpótlókkal lehet utazni a vonal teljes hosszán. Az Esztergomból Budapest felé naponta 21:11-kor, 22:11-kor, valamint csak munkaszüneti napokon 20:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba naponta 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor, továbbá csak munkaszüneti napokon 20:20-kor indulók helyett járnak pótlóbuszok.

A vonatpótló buszok továbbra is a Volán Árpád hídi buszpályaudvaráról indulnak és oda is érkeznek a vágányzár idején. A járatok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

  • Az E jelzésű vonatpótlók Budapest, Árpád híd és Esztergom között járnak, Pilisvörösvár vasútállomás, Bányatelep és a Solymári elágazás (Auchan áruház) felé kanyarodnak
  • Az S jelzésű vonatpótló buszok Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, a solymári vasútállomás és a pilisszentiváni községháza felé kerülve.
  • Klotildliget és Piliscsaba, továbbá Pilisvörösvár és Szabadságliget között külön vonatpótló buszok biztosítják a ráhordást.

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport (www.mavcsoport.hu) honlapján, a vágányzári hírek között érhető el. Térképes tájékoztató is segíti az eljutást. Továbbá az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik