Belföld

Bayer Zsoltnak üzentek keresztény értelmiségiek

Olvastam, hallgattam Önt, sokat tanultam gondolataiból, szerettem irodalmi érzékét, elkötelezett kereszténységét és magyarságát,

így kezdte pénteki, Bayer Zsoltnak címzett közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke, Makláry Ákos. Majd így folytatta:

Aztán történt valami Önnel, mert beszéde megváltozott, sajnos előtérbe kerültek a vulgáris és trágár szavak és kifejezések. Emellett a megnyilatkozások tartalma is egyre gyakrabban vált szélsőségessé, támadóvá és megosztóvá, így mi, akik gondolati közösségben voltunk Önnel csalódottá váltunk.

A közleményből kiderül, hogy az a Helyzetkép című műsor július 12-i adásának apropóján íródott, ahol Bayer Ferenc pápáról beszélt, szerintük “emberről emberhez méltatlanul”.

A görögkatolikus pap Makláry arra hívja fel Bayer figyelmét, hogy

nem kell egyet értenie Ferenc pápával, sőt, Önt vallási kötelezettség sem köti, hiszen nem katolikus felekezetű keresztény, de a tiszteletet Önnek is meg kell adni a másik embernek, függetlenül attól, hogy bolti eladó, hajléktalan vagy a világ legnagyobb vallási közösségének látható feje.

Makláry szerint az, hogy Bayer támadó, trágár és vulgáris, csak ellentétet szít a saját táborán belül.

A vulgáris és trágár stílus nem stílus. A tiszteletlen és gyűlölködő beszéd hazug és visszaszáll kimondójára. Ha valóban szolgálni akarja gyermekei jövőjét, akkor meg kell tisztítania beszédét és tollát.

A levélben utalnak arra, hogy Bayer Ferenc pápát illető kritikájában tévedések, csúsztatások voltak, de erre részletesen nem tér ki, azonban Makláry felszólítja Bayert, hogy

nyilvános fórumon kérjen keresztény embertársától, Ferenc pápától bocsánatot az elhangzott sértésekért!

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik