Belföld

410 milliót költött a külügy repülőjegyre nagyjából fél év alatt

A miniszterek, államtitkárok, helyettes-államtitkárok, miniszteri biztosok és tárca nélküli miniszterek összesen nagyjából 204 autóból álló járműflottával rendelkeznek, derül ki Népszava cikkéből. Mesterházy Attila és Legény Zsolt írásbeli kérdéseire válaszolt egyébként a kormány.

A pontos szám azért nem ismert, mert a Honvédelmi Minisztériumban nem adták meg, hány kocsit használnak, csak a típusokat sorolták fel.

A legnépszerűbb modell a Skoda Superb, ebből 140 darabot használnak – a legtöbbet, 31 darabot az Emberi Erőforrások Minisztériuma tart fenn. Ennek a típusnak a listaára, alapfelszereltségtől függően, extrák nélkül 7,8 és 13 millió forint közötti.

Az üzemanyagra több mint mint 95 millió forintot költöttek az idén január elseje és június közepe között, miután összesen mintegy 3,5 millió kilométert tettek a kocsikba. A szervizköltség 60 millió forintra rúgott.

Az autókhoz kapcsolódó legnagyobb kiadásai a Miniszterelnökségnek voltak: 706 ezer kilométert tettek a kancellária autóiba, 17,9 millió forintért tankoltak, javításra pedig 9,2 millió ment el.

Nem csak az állami autózás került sokba, hanem a 2017. január 1. és június 15. közötti repülőjegy vásárlása is.

  • A külügy 410 millió forintot költött 1518 repülőjegyre.
  • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 84 millió forintot
  • A Nemzetgazdasági Minisztérium összesen 1085 darab repülőjegy vásárlására és „egyéb közlekedési szolgáltatásra” 214 milliót, szállásra 106 milliót, napidíjra 47 milliót fizettek ki az év első öt és fél hónapjában.
  • A Földművelésügyi Minisztérium 503 db repülőjegyet vásárolt, a Miniszterelnöki kabinetiroda pedig 24 millió forintot költött külföldi kiküldetésekre.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik