Belföld

Aranykéz utcai merénylet, Prisztás-gyilkosság – fordulat jöhet

portik(210x140).jpg (Array)
portik(210x140).jpg (Array)
Várhatóan mindkét ügyben - külön-külön - perújítást kérnek Portik Tamás ügyvédei.

Portik egyik ügyvédje, Szikinger István még augusztusban benyújtja a kérelmet az Aranykéz utcai robbantás ügyében. Hasonló indítvány várható a Prisztás-gyilkosság ügyében is, amiben Tuza Péter a védő – írja a Magyar Idők.

A lapnak Szikinger István azt mondta, mindkét perben tanúskodott K. Györgyi, de vallomását az Aranykéz utcaiban – megkérdőjelezhető szavahihetősége miatt – kizárták a bizonyítékok közül. A Prisztás-gyilkosság ügyében viszont éppen az ő vallomása alapján kapott 15 év fegyházat az Energol Rt. volt igazgatója.

Ezt az ellentmondás csak perújítással oldható fel – mondta az ügyvéd, aki szerint az Aranykéz utcai robbantás ügyében a védelem jogait olyan mértékben korlátozták, hogy annak orvoslása is elengedhetetlen.

Védencemet egyetlen vallomás, a szlovák bűnöző, Milos Kastan vallomása alapján ítélték el felbujtóként, ám a védelem nem tehetett fel kérdéseket a tanúnak.

Szikinger István még egyeztet Tuza Péterrel, majd benyújtja a perújítási kérelmet. A Magyar Idők szerint kollégája ugyanezt teszi Prisztás-ügyben, amelyben Portikot 15 év fegyházra ítélték. Az Aranykéz utcai robbantásért 13 év fegyházat kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik