Belföld

Bozótvágóval ütötte, rugdosta a kismamát a kisgyereket cigarettáztató férfi

A lakása nappalijában, házi őrizete alatt támadt rá várandós ismerősére a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy cigarettázásra kényszerítette másfél éves unokahúgát. A bántalmazás kapcsán megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, hogy megtudjuk, pontosan mi történt.

Tájékoztatásuk szerint a nő 10 hetes terhes volt, amikor a férfi június 17-én nekirontott. Többször fejen ütötte ököllel, majd egy bozótvágó kés nyelével hátba vágta, és miután a kismama a földre került, meg is rugdosta.

A nő könnyű sérülést szenvedett, viszont „a  bántalmazás módjára, eszközére figyelemmel felmerül a súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának lehetősége is”.

A férfiról szerdán írtunk utoljára, miután az ügyészség közölte, hogy gyanúsítottként hallgatták ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértésért, amiért májusban cigarettázásra kényszerítette másfél éves unokahúgát Pesterzsébeti otthonukban. Akkor derült ki, hogy folyamatban van ellene egy másik eljárás is, a fenti bántalmazás miatt.

Arról, hogyan gyötörte a férfi a kislányt, már korábban írtunk, ugyanis a férfi mindent felvett és  feltöltötte – az azóta már törölt – Youtube-csatornájára, több más felvétellel együtt. Az ügyészség szerint panaszt tett a gyanúsítás ellen és azzal védekezett, hogy a felvételen csak imitálja, hogy cigarettát nyom a gyerek szájába. Ezt azonban az ügyészség nem vette be.

A férfi egyébként azért volt házi őrizetben, ahonnan most visszakerült a rácsok mögé a várandós nő bántalmazása miatt, mert 2015-ben a Dohány utcában rágyorsított egy a zebrán átsétáló járókelőre, majd megkéselte a gyalogos védelmére kelő szemtanút.

Olvasói sztorik