Belföld
Brüsszel, 2017. február 27.
Kovács Zoltán kormányszóvivő brüsszeli sajtóértekezlete 2017. február 27-én. Ezen a napon az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) meghallgatást tart az alapvető jogok magyarországi helyzetéről. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Kovács Zoltán szerint az az antiszemita, aki szerint a sorosozás antiszemita

24.hu
24.hu

2017. 07. 20. 14:01

Ilyenekre lehet vadászni, sőt, olyat is be lehet mutatni, hogy mik voltak ráfirkálva ezekre a képekre. De ez teljesen független attól, hogy mi volt a kormány szándéka ezzel.

– mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az Atv.hu-nak a kérdésre, hogy miért reagáltak rengetegen zsidózással a sorosozós plakátokra.

Őszintén: hány olyan „hiperszenzitív” kérdésen vagyunk túl az elmúlt hét évben, amelyben ugyanezt a kérdést feltehette volna? Soros György esetében – és ezt már számtalanszor elmondtunk és el is fogjuk – a célkitűzéseiről és tevékenységéről beszélünk, nem pedig a származásáról. Milyen érdekes, hogy hirtelen, amikor nincs jobb érv, az antiszemitizmus „élő pajzsa” mögé bújnak egyesek. Pedig Soros György személye önmagában is megosztó. Amikor arról beszélünk, hogy spekuláns, mi csak a tényekről beszélünk – tessék csak elolvasni néhány írást külföldről. Egy olyan emberről van szó, akinek a tevékenységét a világon nagyon sok helyen egyre nagyobb számban éri kritika. Különösen, ahogy nyilvánosságra kerülnek azok az összefonódások, azok a hálózatok, amelyben ez a tevékenység zajlik. Nem mellesleg Izrael államban nemcsak a politikai jobboldal, hanem a politikai baloldal is nagyon komolyan kritizálja Soros György tevékenységségét.

Sőt, szerinte rossz az, aki rosszra gondol.

Ön ezzel azt sugallja, hogy Soros György képmását, nevét nem lehet felhasználni, mert mindenkinek egy zsidó fog róla eszébe jutni. Ez butaság! A logika, amiből Ön levezeti azt, hogy miért – úgymond – hibázott volna a kormány, az önmagában annak a tanúbizonysága, hogy a másik oldalnak jár így az agya, aki ezt a vádat megfogalmazta.

De elmondta azt is, hogy

A kormány a jövőben is folytatja tájékoztató tevékenységét, és mint eddig is, a továbbiakban is szókimondóak leszünk. Arról, hogy a pártok ehhez kapcsolódóan milyen tevékenységet fognak folytatni, én nem vagyok hivatott beszélni.

De azt is hozzátette, hogy

Soros György nem tud lekerülni a napirendről, hiszen ő maga lépett fel a politika színpadára.

Erről egyébként a párt kommunikációs igazgatója Tusványoson beszélt. Hidvéghi Balázs azt mondta, a Fidesz a 2018-as kampányát az eredmények ismertetése mellett egy kiadós negatív kampányra fogja felfűzni, amelyet Hidvéghi szisztematikusan szembesítésnek nevezett.

A kommunikációs igazgató szerint bár még sok dolog nincs eldöntve, alapvetően két irányba indul majd a kommunikáció.

  • Egyrészt lesz egy eredményeket közvetítő kampány, amely a kormány számára előnyös adatokat fogja kiemelni.
  • Másrészt lesz negatív kommunikáció is, amelyben elmondják a fideszesek mit csinált rosszul az ellenfél.

Az ellenfél pedig Brüsszel és az ellenzék marad.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.