Belföld

Bíróság elé idéztetnék Habonyt, Ómolnárt

A kormánypárt lejárató bulvárkampányáról kérdezné őket a Jobbik. Tanúként.

A Fővárosi Törvényszéken elkezdődött a per, amit Vona Gábor indított a Ripost és azon lapok ellen, amelyek átvették a kormánypárti bulvárlap cikkét, amely szerint egy török terrorszervezet tiszteletbeli tagja. A tárgyalás első napján a felperes ügyvédje emlékeztetett rá, hogy a bulvárlap egy kézjel alapján hozta hírbe a Jobbik elnökét a Szürke Farkasokkal – írja a Magyar Nemzet.

Kummer Ákos szerint a farkasfejet formázó kézjelet egy jobboldali török parlamenti párt hívei használják. Ők a török–magyar rokonságot is fontosnak tartják.

A Szürke Farkasokhoz Vonának semmi köze.

Az ezzel ellenkező közlések miatt összesen több mint négy és fél millió forintot követelnek a Ripost, az Origo és a Lokál kiadójától – mondta az ügyvéd. Szerinte a sérelemdíj megállapításánál az alperesek rosszhiszemű magatartása is számít. Szerinte ilyen, hogy meg sem keresték Vonát, aki már nyert pert a Ripost ellen, de hiába várta a bíróság által előírt helyreigazítást. (A Jobbik elnöke nemrég azt írta közösségi oldalán, hogy 60 helyreigazítási pert nyert a Fidesz-média ellen.)

Az ügyvéd – aki az utóbbi időben sűrűn találkozik a Fideszhez közel álló lapok jogi képviselőivel – tapasztalatai alapján egyértelműnek tartja, egyes médiumok összehangolt lejárató hadjáratot folytatnak a Jobbik ellen. Egyértelmű céljuk a károkozás.

Kummer Ákos ezért kérte a bíróságot, hogy ezzel kapcsolatban

idézze be és hallgassa meg tanúként a Ripost tulajdonos-főszerkesztőjét, Ómolnár Miklóst, valamint Habony Árpádot mint a Lokál kiadójának egyik tulajdonosát.

A tanúmeghallgatásokról még nem döntött a törvényszék, az eljáró bíró kétségesnek nevezte, hogy Habony és Ómolnár a bíróság előtt töredelmesen bevallaná, lejárató kampányt folytatnak a kormánypártok érdekében.

(Kiemelt képünkön az MTI fotósa kapta lencsevégre Habony Árpádot a propagandaminiszterrel, Rogán Antallal.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik