Belföld

Napernyővel védi a bombát, mert a tűzszerészek csak 30 napon belül mennek érte

A mosonmagyaróvári férfi azt mondta, idegesíti, hogy kerülgetni kell az udvarán talált robbanószerkezetet.

Napernyővel, műanyag vödörrel és kartonnal védi a naptól a kertjében talált második világháborús bombát egy mosonmagyaróvári férfi, mert a tűzszerészek csak harminc napon belül mennek érte – írja a Bors.

A férfi épp a kertben ásott, amikor harminc centi mélyen rátalált a bombára. Kifordította a földből, majd értesítette a rendőröket, akik azt mondták, a honvédségnek kell elszállítani és megsemmisíteni a robbanószerkezetet. „Nevetségesnek tartom, hogy ennyi ideig kell várni, idegesít, hogy itt a bomba, hiszen itt élünk a családommal, nincs hová mennünk” – mondta a férfi.

A Honvédelmi Minisztérium a Bors megkeresésére közölte: csak akkor intézkednek, ha közterületen, vagy kórház, iskola, repülőtér közelében találnak bombát. Más esetekben a tűzszerész járőrnek 30 napon belül kell kiérkeznie a helyszínre, de a gyakorlatban erre a bejelentést követő egy-két napban sor kerül. Mosonmagyaróvárra a tervek szerint szerdán mennek.

A honvédség felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy ha valaki bombát talál, azt jelentse a rendőrségnek, és takarja le a tűzszerészek kiérkezéséig a robbanószerkezetet. A bombát tilos elmozdítani, mert ebben az esetben az illetőt felelősségre vonhatják közveszély okozásáért és robbanóanyaggal való visszaélésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik