Belföld

Vizes vb-szervezők: biztonsági okból zárták le a kerékpáros hidat

Azt írták, nem a világbajnokságra épült a híd, hanem a Duna menti kerékpárút-hálózat részeként, és a vb után át lehet majd tekerni rajta.

Mi is beszámoltunk arról az Index nyomán, hogy a BKK 400 millió forintért építtetett kerékpáros hidat a Duna Arénánál a Rákos-patakon át, ami a vizes világbajnokságra elkészült, de nem engedik rá a bicikliseket.

A hírekre reagálva a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. közölte: a híd és a Rákos-patak menti kerékpárút nem a 17. FINA Világbajnokságra épült, azt a BKK építtette a főváros észak-déli irányú, Duna menti kerékpárút-hálózata részeként.

Azt írták: A világbajnokság szervezéséhez nélkülözhetetlen, hogy a Duna Arénát a gyalogosok észak felől is meg tudják közelíteni, amit a most megépült hídon keresztül tudnak biztosítani. Mivel gyakran óriási a forgalom az adott szakaszon, biztonsági okokból terelésre van szükség.

A közlemény szerint a Duna Aréna környezetében nagyon szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, emiatt is kell lezárni a Népfürdő utcai kerékpárutat a verseny ideje alatt. Egyébként a híd a szervezők szerint nem kihasználatlan, hiszen a gyalogosoknak összeköttetést biztosít a híd déli oldalán fekvő Duna Aréna és a híd északi oldalán található média parkoló között, valamint a buszvégállomást is ezen keresztül lehet megközelíteni.

A világbajnokság után a biciklisek is használhatják a kerékpárutat – ígérik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik