Belföld

Hárman haltak meg a betépett sofőr miatt, de ő elsétált inkább vizet venni – hét évet kapott

Ítéletet hirdettek pénteken a sofőr ügyében, aki több ember halálát okozta még 2015 novemberében. Bűnösnek találták

  • kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset okozásának vétségében
  • segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében
  • és kábítószer birtoklásának vétségében

Az Egri Járásbíróság hét év börtönbüntetést szabott ki rá.

A tragikus ütközés november 26-án történt este, nem sokkal fél 10 előtt. Az autóban a sofőrön kívül ketten utaztak, Karácsond felől a 3-as főút felé haladtak. 50 kilométer per óra helyett körülbelül 95 kilométer per órával száguldozott a településen, míg egy kanyarban átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan karambolozott egy szabályosan közlekedő kocsival. Az ütközés erejétől mindkét jármű megpördült.

A vétlen sofőr a helyszínen életét vesztette, két társát a mentők kórházba vitték, de ott belehaltak sérüléseikbe. A negyedik utas életveszélyes állapotban volt, ő túlélte a balesetet, de súlyos egészségromlást szenvedett. A baleset okozója történtek után kiszállt két utasával együtt, ők megúszták könnyű sérülésekkel. Meg sem próbáltak segíteni a másik kocsi utasain, egy közeli büféhez mentek ásványvizet venni.Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős, az ügy az Egri Törvényszéken fog folytatódni.

A korábbi ügyészségi tájékoztatásban az állt, hogy a sofőr – mielőtt elindultak – pentedront, illetve CHC-t fogyasztott, vagyis új pszichoaktív szereket. Bódult volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik